Welkom op de website van de MVO-prijs

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op  samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector. Koplopers zijn de trekkers van onze economie in Nederland. Maar ook daarbuiten hebben koplopers invloed op een duurzamere samenleving. Switch wil dergelijk ondernemen stimuleren. Daarom hebben Switch en de gemeente Tilburg samen besloten de gemeentelijke MVO-prijs in het leven te roepen. Ondertussen hebben veel gemeenten het voorbeeld van Tilburg gevolgd en werken hierin samen met Switch.
De MVO-prijs beloont de progressiefste ondernemer voor de voortrekkersrol die hij/zij daarin speelt, en zet andere vooruitstrevende ondernemers in het zonnetje.

Wat is de MVO-prijs?
De MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de deelnemende gemeente, die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Middels deze tweejaarlijkse prijs komen ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn, beter in beeld en kunnen inspiratie bieden aan anderen in hun omgeving.

Verloop wedstrijd
Switch zet samen met de gemeente de MVO-prijs op. Daarbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht met lokale ondernemersverenigingen. Ondernemers uit die gemeenten kunnen zich dan tot een bepaalde tijd aanmelden met hun bedrijf. Vervolgens beoordeelt een onafhankelijke vakjury de inzendingen en worden er zes genomineerden geselecteerd die meedingen naar de MVO-prijs. Een online publieksstemming maakt duidelijk welke drie van deze zes genomineerde ondernemingen doorgaan naar de finale. Uiteindelijk maakt de jury aan de hand van het aanmeldformulier en een bedrijfsbezoek de keuze voor de winnaar. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking wordt omkleed met een inhoudelijk programma en wordt, voor zover mogelijk, gekoppeld aan een bestaand evenement voor ondernemers. 

Ook in uw gemeente?
De gemeente Tilburg is de eerste gemeente waar de MVO-prijs is uitgereikt. Switch wil middels deze prijs ondernemers in heel Nederland inspireren en overtuigen van nut en noodzaak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarom roept Switch ook andere gemeenten op om in die gemeente een MVO-prijs op te zetten. Inmiddels hebben zo'n 30 gemeenten een MVO-prijs in hun gemeente opgezet.

Meer info
Als u meer informatie wilt, dan kunt u via het contactformulier op deze website contact met Switch opnemen. Wij praten graag met u verder!

mvo-loont-zonder_banner
logoNoordBrabant